lunes, 25 de octubre de 2010

HOT POTATOES


Hot Potatoes és un conjunt de sis eines d'autor, desenvolupat per l'equip del University of Victoria CALL Laboratory Research and Development, que et permeten elaborar exercicis interactius basats en pàgines web de sis tipus bàsics.La interactivitat dels exercicis s'aconsegueix mitjançant JavaScript (un "Script" és una mica de codi que fa alguna cosa en una pàgina web). Aquest codi està fet amb un llenguatge anomenat JavaScript inventat per Netscape. 
El programa està dissenyat perquè es puguin personalitzar gairebé totes les característiques de les pàgines.

UTILITZACIÓ

La informació editable de cada tipus d'exercici es guarda en un arxiu específic de cada aplicació d'HP. A partir d'aquest es generarà el document final interactiu en format *. HTML. Aquesta pàgina es puja al servidor web. L'alumne no necessita tenir instal lat al seu equip el programa Hot Potatoes per realitzar cada exercici. Només cal accedir utilitzant un navegador com Internet Explorer 5.5 o superior.

COMPONENTS

JBC crea exercicis d'elecció múltiple. Cada pregunta pot tenir tantes respostes com tu vulguis i qualsevol nombre d'elles pot ser la correcta. En contestació a cada resposta es dóna a l'estudiant una retroalimentació específica i apareix el percentatge d'encerts cada vegada que es selecciona una resposta correcta. Tant en JBC com a la resta dels programes és possible incloure una lectura que l'alumne farà abans de realitzar els exercicis.

JCloze genera exercicis d'omplir buits. Es pot posar un nombre il limitat de possibles respostes correctes per a cada forat i l'estudiant pot demanar ajuda si té dubtes i, veureu la lletra de la resposta correcta cada vegada que premeu el botó d'ajuda. Una pista s'especifica pot ser també inclosa per a cada buit.El programa permet posar els buits en paraules seleccionades pel usiario o fer el procés automàtic de manera que es generin buits cada "n" paraules d'un text.També s'inclou puntuació automàtica

JCross crea mots encreuats, pots utilitzar una quadrícula de qualsevol mida. Com en JQuiz i JCloze, un botó d'ajuda permet l'estudiant demanar una lletra en el cas que la necessiti.

JMatch crea exercicis d'aparellament o ordenació. Una llista d'elements apareixen a l'esquerra (aquests poden ser imatges o text), amb elements desordenats a la dreta.Aquesta aplicació pot ser usada per exemple per aparellar vocabulari amb imatges o traduccions, o per organitzar sentències que formen una seqüència o una conversa.

JMix crea exercicis de reconstrucció de frases o paràgrafs a partir de paraules desordenades. És possible especificar tantes respostes correctes diferents com vulguis basades en paraules i signes de puntuació de la frase base. Es pot incloure un botó que ajuda a l'estudiant amb la paraula o segment de la frase si ho necessita.


- Pas a pas el JMIX i el JMATCH -




3 comentarios:

Janaina Minelli de Oliveira dijo...

Buena entrada, chicas. ¿Ya tenéis pensado el proyecto final?

Laura i Nerea dijo...

Hola Janaina, si tenemos pensado el proyecto final! Hemos decidido hacer un Jclic ya que el hot potatoes tenía las respuestas en inglés y queremos hacer actividades para niños de preescolar. Así que estamos manos a la obra..jeje

Hasta pronto!!
Laura y Nerea

Janaina Minelli de Oliveira dijo...

Hola chicas, me parece bien el Jclic también, pero las respuestas en inglés de la patata se pueden cambiar. Se pueden incluso poner archivos de sonido como respuestas, si es una actividad para peques.

Publicar un comentario